onsdag 21 januari 2009

Leilas goda Choklad-och hasselnötskakor

http://recept.nu


Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 1 tim 10 min
Färdigt på: 1 tim 20 min


Ingredienser:

0.25 sats farmors småkakor (se nedan)
50 g mörk kvalitets choklad 70%
50 g hasselnötter



Farmors småkakor:

7 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
400 g smör, kallt
2 msk vatten, kallt


Gör så här :

1. Börja med att blanda ihop degen till farmors småkakor: Blanda vetemjöl, potatismjöl och strösocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop.

2. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme. Sätt under tiden ugnen på 200 grader, varmluft.

3. Hacka chokladen och hasselnötterna grovt (spara några hela att sätta i kakorna) och knåda ihop med degen.

4. När degen vilat färdigt, rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Sätt en nöt i varje kaka.

5. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg.

sally bazar bjuder på ett recept från Leila Lindholm. Här med choklad och hasselnötter men det går ju att smaksätta grunddegen med vad man själv gillar och vad som finns hemma.
Småkakor är mycket trevliga små kakor. Här finns fina burkar att ha dem i.

sally bazar önskar gott bak!

Inga kommentarer: