lördag 6 mars 2010

Sally på lördagsbesök

Sally var med i butiken en stund idag. Hon gick raka vägen i och hämtade sin högklackade skor som hon har stående här. Sedan såg hon sig runt för att se om det kommit något nytt som hon inte sett. "Aa, en prinsesskrona! Den måste jag prova! " Så gick hon här och trippade då hon kom på att det var lördag! "Aa! Då kan jag ju ha lördagsgodis med mig till mig och gamle farmor när vi skall på teater........."

Det är skönare att sitta framför godisautomaten. DEt är lite svår att stå......


Sally och gamle farmor skall gå på konsert på Kronhuset idag!
Hoppas att de skall få en härlig stund farmor Lisa och sitt barnbarnsbarn Sally.

"Kom till Kronhuset och sjung med Gubben Pettson och Göteborg Wind Orchestra! När ni träffar Pettson kommer ni att få sjunga tillsammans och han kommer att berätta om katten Findus och hans äventyr.

Sven Hedman har gjort musik och teatermanus till sex av Sven Nordqvists populära böcker om Pettson och Findus. Tillsammans med Bröderna Slut har han turnerat som Pettson i 14 år och gjort över 1500 föreställningar. Många göteborgare minns säkert de välbesökta föreställningarna på Konserthuset med Rävjakten, När Findus var liten och försvann, Pannkakstårtan och Kackel i grönsakslandet.

Nu kommer han själv i Pettsons hatt och mundering och sjunger några av de bästa sångerna. Det blir naturligtvis mycket sång tillsammans med barnen (och föräldrarna), ofta med roliga rörelser, och vi får spännande glimtar från Pettsons och Findus olika äventyr.

Dirigenten Per-Olof Ukkonen är knuten till Stockholms Läns Blåsarsymfoniker som arrangör, notskrivare och dirigent. Han har skrivit arrangemangen som spelas vid dagens konsert speciellt för Göteborg Wind Orchestra."

Inga kommentarer: