Nu var det mycket på B!
Bullar, Bohuslän, båten Bojan, böljan den blå, berg och blommor och busiga barn och lite brun har man allt blitt.....
Jag visade en bild på facebook - kundklubben om att jag bakat bullar en dag.
Då efterfrågades receptet.
Här kommer det!
Vanilj, choklad och marsipan bullar
3 dl. mjölk värms till fingerljummet.
Smula ner 50 g. färsk jäst och lös den i mjölken med 1 1/2 dl. strösocker och 1/2 tsk. salt,
150 g. mjukt smör och 1 ägg rör det sedan samman.
Extra piff är att skrapa i lite vanilj från en vaniljstång.
11-12 dl. vetemjöl.
Tillsätt lite vetemjöl åt gången och arbeta samman till en smidig deg.
Låt degen jäsa i bunken under en handduk till dubbel storlek ca. 45-60 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll upp degen på en mjölad yta och dela den på två delar.
Kavla ut degen och bred på lite smör, pudra lite lätt kanel över degen,
bred ett lager vaniljkräm på, riv choklad och marspian el. mandelmassa och strö över degen.
Vik sedan degen dubbel på längden och skär sedan 2-3 cm, breda bitar.
Vird dem och rulla i hop dem. Lägg dem på en plåt med bakpapper eller i bullformar.
Låt dem jäsa under en handduk i ca. 45-60 min.
Pensla dem med ett uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och mandelflan och
hyst in i ugnen på 200 grader i ca. 10 min.
Tills de är gyllenbruna.
Dags att njuta av nybakta bullar!
Det blir ca. 25 -30 st.
Bohuslän från böljan sett.
Denna bilden är tagen vid Heebukta i Heestrand där ifrån Sallys gamle farmor kommer.
En liten sommarpärla!
2 kommentarer:
Hej !
Gud va smaskiga de kanelbullarna såg ut, måste jag prova hemma :)
Kika gärna in på min inredningsblogg om du har möjlighet! Har precis publicerat ett inlägg med recept på macarons - värt att prova :)
Ha det bra! // Anni
http://mobler-inredning.blogspot.com/
Nu skall jag kolla in din blogg! Tack för ditt besök och testa gärna bullarna de är super goda!
Skicka en kommentar